Skip links

DOE JE MEE?
Wat doe je als eerste?

Wil jij ook je verhaal over plastic delen? Of een sponsoractie opzetten voor Plastic Soup Foundation? Misschien wil je ook op de wereldkaart met jouw heldenverhaal? Kortom, word jij zelf ook een held in de strijd tegen plasticsoep? We kunnen je daarbij helpen!

filmpje maken

filmpje maken

Kom in actie

Kom in actie

Spreekbeurt

Spreekbeurt

quiz

quiz

wat doe jij al?

MAAK JE EIGEN
PLASTICSOEPFILMPJE

Winactie! Ben jij ook een jonge held die zich inzet tegen plastic? Deel je verhaal dan met ons! Bekijk het filmpje hiernaast en wie weet sta jij straks ook op de kaart. Je maakt ook nog eens kans op een exemplaar van Dit was de plastictijd!

Stuur je filmpje naar: youngheroes@
plasticsoupfoundation.org

Lees dit goed door met je ouders voor je begint

Om jouw filmpje te gebruiken hebben we toestemming nodig. Bekijk het onderstaande document goed samen met je ouders/verzorgers en stuur het mee met je filmpje.

wat kun jij zelf doen?

sponsorhelden

Wil jij  in actie komen voor Plastic Soup Foundation? Dat kan! Er zijn heel veel leuke manieren om geld op te halen. Organiseer bijvoorbeeld een sponsorloop met je klas of een kunstmarkt in je buurt. Hieronder zie je wat andere kinderen al deden.

Max en Amel

Max en Amel hebben, samen met hun klasgenoten van OBS H.M. van Randwijkschool in Ilpendam, kunstwerkjes gemaakt van plastic. Deze spullen verkochten ze op een marktje.

Jens

Jens zag steeds meer plastic op het strand bij hem in de buurt en besloot om daar iets tegen te doen. Om geld in te zamelen voor Plastic Soup Foundation verkoopt hij nu zelfgemaakte kaarsen.

Basisschool St. Augustinus

Leerlingen van basisschool St. Augustinus in Landsmeer hielden een sponsorloop.

Iets minder plastic?